top of page
  • Foto van schrijverm j

BIAB-nagels (Builder In A Bottle), wat is het?

Wat is BIAB?

BIAB is een treament of behandeling van de eigen nagel. Het is dus, in principe, geen kunstnagel (al kun je de techniek wel gebruiken om de nagels te verlengen). Het goedje waarmee je je nagel behandelt, wordt gebruikt om de eigen nagel te verstevigen. Andere termen die je ook weleens hoort zijn Rubberbase en RIAB (Rubber In A Bottle).


BIAB-nagels in verhouding tot gel- en acrylnagels

Qua verschijning zal je waarschijnlijk geen verschil zien met gel- en acrylnagels. Om te begrijpen wat het resultaat van BIAB is, plaatsen we het in perspectief. BIAB-nagels zijn na een behandeling dikker dan gellaknagels, maar dunner dan acrylnagels. BIAB wordt door sommige ook wel omschreven als de perfecte combinatie van acryl- en gelnagels. Acrylnagels blijven erg goed zitten, maar moeten er afgeveild worden, waardoor er schade kan optreden aan de eigen nagel. Gellak blijft daarentegen slechts 2 of 3 weken mooi zitten. Het fijne aan BIAB-nagels is dat ze erg goed blijven zitten, maar dat je het materiaal er wel af kunt soaken, waardoor het er niet afgevijld hoeft te worden. Je eigen nagels raken dus niet beschadigd.


BIAB combineren met Gellak

Het is mogelijk om BIAB te combineren met gellak, maar meestal is dat niet nodig. BIAB is namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wil je toch iets anders? Dan kun je een gellak laag aan laten brengen over de BIAB-behandelde nagels.


Hoelang duurt een behandeling?

Voordat de treatment aangebracht wordt, dien je je nagels voor te bereiden. Daarom wordt een BIAB-behandeling vaak gecombineerd met een manicure. Zorg dat de nagelriemen naar achter zijn geduwd, knip de nagels netjes kort en in vorm, vijl ze eventueel bij, verwijder eventuele nagellak resten en maak ze goed schoon. In totaal duurt een behandeling ongeveer 60 tot 90 minuten.


Hoelang blijven BIAB-nagels mooi?

Meestal wordt er gesproken over drie tot vijf weken, omdat je nagel natuurlijk door blijft groeien. Indien gewenst kun je de behandeling herhalen en de nagels opvullen. Echter, als er erg grote beschadigingen optreden dien je de BIAB te (laten) verwijderen, omdat het uitgroeien meerdere maanden in beslag neemt.

33 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page